10é aniversari

tabalaina.jpg

TABALAINA

(Tabal i Dolçaina)

Aquest dissabte , a Sueca , comencen els actes de commemoració del desé aniversari de la Colla de Dolçaina i Tabal TABALAINA, o millor dit de l’associació cultural que dona nom a la colla. La jornada del dia 18 d’octubre marcarà l’inici d’un seguit d’actes al llarg de set mesos i que conclourà al mes de maig .

Actualment , Tabalaina, està desenvolupant una tasca formativa a diversos pobles de la Ribera treballant la música de dolçaina i tabal amb un total de 4 ensenyants, tant des de la vesant tradicional i funcional estricta de tots dos instruments , la dolçaina i el tabal , com l’acompanyament de danses, cantadors , filades de moros i cristians, comissions de festes, actes socials, concerts, cavalcades…..

Destacaríem que l’any 1999 participà al Xè Festival Internacional de MIM amb la interpretació d’una melodia amb coreografia de Toni Aparici, així com que i realitza una sèrie de concerts folk per diversos locals alternatius. L’any 2003 és cridat a participar a les activitats de l’Odisea (baixell que porta el teatre per tot el món) . Des del curs 2005-06 organitza a Sueca , Riola, Sollana, El Perelló i Montroi, els Encontres d’Escoles de Danses , Dolçaina i Tabal, junt a l’Escola de Danses de la Ribera. .

Participa a diverses trobades d’Escoles en Valencià de la Ribera, doncs està compromesa des del seu naixement amb la cultura popular dels valencians, on és fonamental la llengua com a vehicle de transmissió. Col·labora amb associacions i grups de teatre com Lluna Plena, Hacaduac, Ultim toc, la Muixeranga de Sueca, Fires de la mitja Lluna , …..

El dissabte serà una jornada de festa popular que començarà amb una despertada des de l’Escola de Dolçaina i Tabal , que es troba al Centre Cultural Bernat i Baldoví, fins al domicili dels socis fundadors (Xelo i Mondu) on hi haurà un esmorzar per als participants. Al migdia una cercavila que acabarà a la plaça de l’ajuntament i per la nit , a una sala de festes hi haurà un sopar per als socis i col·laboradors amenitzat pel grup de música folk “Tres fan Ball”.


Mondu :
música de festa i ball ; gegants i cabuts, ball folk, dolçainers, danses, albaes,…
mondusueca@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *